Mlada selekcija Srbije novi ciklus kvalifikacija započela je očekivanom pobedom nad Gibraltarom u Jagodini (4:0). Ona je ostala u senci konflikta novog selektora Gorana Đorovića sa Markom Grujićem i golmanom Vanjom Milinkovićem-Savićem.

Naime, kako se nezvanično tvrdi, golman Torina se uspavao i nije došao na vreme da ispuni obavezu, dok je vezista Liverpula ostao van ekipe, kako kruže glasine, „zbog verbalnog neslaganja sa selektorom“.

– Ima stvari koje ostaju u timu. O Grujiću i Vanji možemo da pričamo tek kad se završe obaveze A selekcije, posle Irske. Suočili smo se sa određenim problemima ali time ćemo se naknadno baviti. Trebalo bi da ostavimo igračima da uživaju u pobedi i da se spremaju za naredne utakmice – potvrdio je problem Đorović ali nije hteo da ulazi u detalje.

Andrija Živković, dva puta Danilo Pantić i Luka Jović lako su punili mrežu nejakog rivala u prvom delu a onda su stali.

– Odigrali smo odlično prvo poluvreme. Ovi momci mogu naravno mnogo više, ali je u nastavku došlo do malog opuštanja koje je i bilo očekivano. Hteli smo u nastavku da vidimo i neke druge igrače, što je uticalo na igru ali je najvažnije da smo ostvarili cilj. Ne zanosimo se, biće teže u narednim mečevima protiv Makedonije i Rusije, ali ovaj tim ima kvalitet i ako želi da se plasira na Evropsko prvenstvo moraće to da demonstrira – zaključio je selektor „orlića“.

Novosti,rs