NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

POGLEDAJTE – DIREKTAN PRENOS POTRAGE ZA RAISIJEM: Turski dron snima područje pada (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 05. 2024. u 02:15

TURSKA državna novinska agencija Anadolu pokrenula je direktan prenos sa kamera bespilotne letelice "akindži", koja učestvuje u potrazi za helikopterom sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem koji je prinudno sleteo.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ДИРЕКТАН ПРЕНОС ПОТРАГЕ ЗА РАИСИЈЕМ: Турски дрон снима подручје пада (ВИДЕО)

Foto printskrin Anadolu agenci


Iranski mediji javili su u nedelju da se helikopter u kojem su bili Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahijan srušio na severozapadu zemlje u regionu Verzegan.

Spasilačke ekipe su stigle u zonu vanredne situacije i tragaju za njom. Turska je u pomoć Iranu poslala 32 penjača i šest vozila, kao i helikopter Kuguar sa sistemom za noćno osmatranje i bespilotnu letelicu "akindži".

Od 1.15 po lokalnom vremenu (00.45 po moskovskom), bespilotna letelica je stigla do iranske provincije Verzegan, gde je došlo do uzbune.

Od 2.30 po moskovskom vremenu, prenos je dostupan na turskoj verziji veb-stranice agencije i na njenom Jutjub kanalu. Kako prenose Telegram kanali, emitovanje snimaka sa drona počelo je oko 1.40 po moskovskom vremenu.

Napadnu bespilotnu letelicu "akindži" koriste Oružane snage Turske od 2021. godine i u upotrebi je u armijama brojnih zemalja širom sveta. Bespilotne letelice su korišćene tokom reagovanja na zemljotrese u Turskoj u februaru 2023.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!