SUĐENJE TRAMPU: Apelacioni sud odbacio žalbu bivšeg predsednika SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 05. 2024. u 20:33

NjUJORŠKI Apelacioni sud danas je odbacio žalbu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na naredbu o zabrani davanja štetnih javnih izjava i potvrdio da je sudija Huan Merčan pravilno zaključio da javne izjave bivšeg predsednika "predstavljaju značajnu pretnju za integritet svedoka i potencijalnih svedoka".

СУЂЕЊЕ ТРАМПУ: Апелациони суд одбацио жалбу бившег председника САД

Foto: Tanjug/AP

Tramp je zatražio od suda da ukine ili izmeni zabranu davanja javnih izjava i javnog komentarisanja porotnika, svedoka i drugih lica koja su povezana sa slučajem, uključujući porodicu sudije i tužioca, osim okružnog tužioca Alvina Braga, prenosi AP.

Tramp je u žalbi pokušao da osporio ograničenja njegovih mogućnosti da komentariše Metjua Koanđela, bivšeg zvaničnika ministarstva pravde koji je deo tužilačkog tima i ćerke sudije Merčan koja je šefa političke konsultantske firme koja je radila za Trampovog rivala Džozefa Bajdena i druge demokratske kandidate.

Apelacioni sud je presudio da je Merčan "pravilno odmerio" Trampova prava na slobodu govora u odnosu na "istorijsku posvećenost obezbeđivanju pravične pravosudne administracije u krivičnim predmetima" i pravo osoba koje su povezane sa krivičnim postupkom da budu oslobođene pretnji, zastrašivanja, uznemiravanje i nanošenje štete.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima