ZELENSKI KAZAO ŠTA JE ZADATAK BROJ 1: Ukrajinski predsednik se obratio naciji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 05. 2024. u 22:45

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je večeras da je remećenje ofanzivnih planova Rusije sada zadatak broj jedan.

ЗЕЛЕНСКИ КАЗАО ШТА ЈЕ ЗАДАТАК БРОЈ 1: Украјински председник се обратио нацији

Foto Tanjug/AP

-Danas se fokusiramo pre svega na liniju fronta - situaciju u našim oblastima gde postoji najveći rizik od ruske ofanzive. Naše odbrambene operacije se nastavljaju u oblasti Harkova, u blizini sela Streleča, Krasne, Morohovec, Olejnikovo, Lukjanci, Gatišče i Pletenovka. To su pogranična sela. Naše trupe tamo već dva dana izvode kontranapade, braneći teritoriju Ukrajine, istakao je Zelenski u večernjem video obraćanju.

Prema njegovim rečima, situacija u regionu Donjecka posebno je napeta, posebno u pravcu Pokrovsk - Semenovka i Netajlova.

Zelenski je napomenuo da su ukrajinske snage fokusirane i na druge oblasti odbrambenih operacija, kao što su Kupjansk, Liman, Seversk, Kramatorsk.

-Zahvalan sam svakoj našoj brigadi koja hrabro brani svoje položaje, odbija juriš, uništava okupatora. Ometanje ofanzivnih planova Rusije sada je zadatak broj jedan. Ispunjenje ovog zadatka zavisi od svakog vodnika i svakog oficira, naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

On je naveo da Rusija mora da oseti da joj "nigde u Ukrajini neće biti lako" i poručio da ukrajinske odbrambene snage jačaju pozicije, posebno u oblasti Harkova, gde je, kako je naveo, poslato još trupa.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)