"PEDRO, NE DAJ SE!" Sančez će sutra saopštiti da li podnosi ostavku zbog optužbi na račun svoje supruge za korupciju

Tanjug

28. 04. 2024. u 09:12

ŠPANSKI premijer Pedro Sančez sutra će saopštiti da li će podneti ostavku zbog optužbi protiv svoje supruge Begonje Gomez za korupciju i trgovinu uticajem.

ПЕДРО, НЕ ДАЈ СЕ! Санчез ће сутра саопштити да ли подноси оставку због оптужби на рачун своје супруге за корупцију

Foto: Tanjug/AP photo

Istraga protiv Begonje Gomez usledila je nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije Manos Limpijas (Čiste ruke), koja ima veze sa krajnjom desnicom, piše Gardijan. Grupa je navela da je Begonja Gomez iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila.

Sančez je istakao da će njegova supruga sarađivati sa vlastima, a za optužbe protiv nje okrivio je ''desničarske i krajnje desničarske'' partije i medije.

Španski mediji u petak su objavili audio-zapise i transkripte sastanka 2014. između jednog ministra konzervativne Narodne partije (PP) i Hosea Manuela Viljareha, bivšeg policijskog inspektora optuženog za špijuniranje i rad na diskreditaciji nekih od španskih političara. Na snimcima njih dvojica razgovaraju o planovima da špijuniraju oca Begonje Gomez kako bi ''politički ubili“ Sančeza, navodi Gardijan. Tokom razgovora, Viljareho takođe pominje da on ''režira“ aktivnosti Manos Limpijasa.

Oko 10.000 Sančezovih pristalica okupilo se u subotu u Madridu kako bi iskazalo podršku premijeru i zamolili ga da ne podnosi ostavku. Birači Sančezove Socijalističke radničke partije (PSOE) nosili su transparente ''Pedro, ne daj se'' i ''Demokratija da, fašizam ne'', prenosi Efe.

BONUS VIDEO:

IZRAELSKI NAPAD: Vojska gađala više lokacija u južnom Libanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)