AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Ukrajina ne može da sačuva Harkov (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 03. 2024. u 20:44

ORUŽANE snage Ukrajine ne mogu da zadrže kontrolu nad gradom Harkovom, nakon što su Rusi uništili njihove sisteme PVO na tom pravcu, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter govoreći o stanju na frontu, prenose "RIA Novosti".

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Украјина не може да сачува Харков (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Ne znam da li ljudi vide šta se trenutno dešava u Harkovu. Protivvazdušna odbrana je eliminisana, Rusi sada lako mogu da bacaju bombe. Ovo će staviti tačku na sposobnost Harkova da pruži otpor, Ukrajina će morati da preda grad, kaže on.

Prema njegovim rečima, ovakav scenario se može očekivati u narednim nedeljama, budući da ukrajinske snage sada nisu u stanju da organizuju kompaktnu odbranu.

-“Ekonomist” se iznenada probudio i rekao da bi ovo mogao da bude problem za šest do osam meseci, ali ne – dešava se upravo sada dok pričamo. Ukrajina u trenutnim uslovima neće preživeti još pet do osam meseci, dodaje bivši američki obaveštajac.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)