NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"RUSIJA NE PRIZNAJE MEĐUNARODNI KRIVIČNI SUD" Oglasio se Kremlj nakon što je MKS izdao naloge za hapšenje ruskih generala

Novosti online

06. 03. 2024. u 10:53

MOSKVA ne priznaje odluku Međunarodnog krivičnog suda (MKS) koji je izdao naloge za hapšenje ruskih generala, izjavio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

РУСИЈА НЕ ПРИЗНАЈЕ МЕЂУНАРОДНИ КРИВИЧНИ СУД Огласио се Кремљ након што је МКС издао налоге за хапшење руских генерала

Foto D. Dozet

- Mi nismo potpisnici statuta, ne priznajemo ga. Ovo nije prva odluka, takođe znamo da postoje razni zatvoreni procesi koji se čuvaju u tajnosti. Shodno tome i tretiramo takve odluke - rekao je Peskov novinarima.

Ranije je Međunarodni krivični sud izdao naloge za hapšenje komandanta dalekometne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergeja Kobilaša i komandanta Crnomorske flote Viktora Sokolova u svetlu situacije u Ukrajini. Sud ih tereti da su počinili ratne zločine. Prema navodima suda, „postoje razumni razlozi da se veruje“ da su Kobilaš i Sokolov odgovorni za raketne napade koje su njihovi podređeni izveli na ukrajinsku energetsku infrastrukturu od 10. oktobra 2022. do 9. marta 2023. godine.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!