Tri boda su upisana i to je jedini profit šampiona Srbije iz okršaja sa Bačkom. Utisak je ponovo ostao negde daleko, zaključan u svlačionici, pošto su Đukićevi izabranici samo 20-ak minuta igrali angažovano i sa namerom da pored očekivanih bodova publici priušte nešto što bi se izdvojilo od nekoliko bledih izdanja u poslednje vreme – 3:1 (2:1).

Partizan je u utakmicu protiv Bačke ušao sa samo šest igrača iz startne postave protiv Skenderbega nekoliko dana ranije u Elbasanu. Priliku da odmore dobili su Stojković, levi bek Miletić, Tošić, Suma i Tavamba, a prvi put u sezoni od početka se na terenu našao kapiten Saša Ilić. Za razliku od nekoliko prethodnih bledih izdanja Đukićevim izabranicima nije trebalo mnogo da razdrmaju i sebe i oko 3000 prisutnih svedoka. Najveće zasluge za to ipak pripadaju fudbaleru Bačke koji je u 6.minutu neoprezno startovao na ivici šesnaesterca i srušio Marka Jankovića, a Jevtović je bio siguran sa bele tačke.

Prednost obezbeđena u ranoj fazi utakmice je olakšala noge crno-belima, a goste izbacila iz opredeljenja da “bunkerom” što duže drže početni rezultat. Samo osam minuta kasnije stekao se utisak da je pitanje pobednika rešeno, pošto je Saša Ilić gurnuo Ožegovića u situaciju jedan na jedan sa Jevrićem, što je mladi napadač iskoristio, obišao ga i ušetao se sa loptom u mrežu.

Mićićje posle jedne dubinske lopte Đorića iza leđa odbrane crno-belih rutinski savladao Jovičića i vratio neizvesnost. Treći gol na utakmici viđen je na isteku 21.minuta, pa su mnogi očekivali da usledi prava kanonada, ali i jedni i drugi su od tog momenta delovali kao da su “povukli ručnu”.

Ostatak poluvremena i nastavak je doneo prepoznatljivu jesenju sliku srpskog šampiona. Mlako, bez agresije i preuzimanja odgovornosti u ofanzivnim akcijama Ilić i društvo nisu ni mogli da računaju na osiguravanje tri boda pre poslednjeg zvižduka Dejana Santrača. Najbolje prilike da overe pobedu imali su Janković u 78. i Antonov u 80.minutu, ali su njihovi udarci iz odličnih pozicija bili mlaki i neprecizni, a mučenje je prekinuo Tavamba u poslednjim trenucima na asistenciju Jankovića.

PARTIZAN – BAČKA 3:1(2:1)

STRELCI: Jevtović u 6. iz penala, Ožegović u 14, Tavamba u 90+3. za Partizan, Mićić u 21. minutu za Bačku. Stadion Partizana. Gledalaca: 3000. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš) 7.
PARTIZAN: Jovičić 7 – Vulićević 6,5, Mitrović 6,5, 73 Miletić 6,5, Antonov 6 – Everton 7, Jevtović 6,5, Ilić 7,5, Pantić 6(od 58. Tošić 6,5), Janković 6,5 – Ožegović 6,5(od 79. Tavamba -).
BAČKA: Jevrić 7 – Varga 6, Živković -(od 20. Ilić 6), Klisura 5,5 – Bjeloš 5,5, Đorić 6,5, Radinović 6(od 78. Švonja -), Trifunović 6, Spremo 5,5 – Mićić 6,5, Makarić 5,5(od 63. Bašanović-).
Igrač utakmice: Saša Ilić (Partizan).

M-Blažić