BATE – HELSINKI 1&0-2

Oba rivala su u takmičarskom ritmu, jer su prvenstva Belorusije i Finske uveliko u toku. Ipak, iskustvo u Evropi je na strani domaćina, koji je čak osam puta stigao do grupne faze Lige šampiona, a dva puta je dočekao evropsko proleće. BATE je u domaćem šampionatu bez poraza na svom stadionu, sa samo 3 primljena gola na 8 mečeva, dok je Helsinki na gostovanjima u prvenstvu Finske dobar, ali ne tako efikasan.

LUDOGOREC – VIDEOTON 1&3+

Bugarski tim je osnovan 2012. godine i samo dvaput nije uspeo da se domogne grupne faze Lige Šampiona. Četiri puta mu je to pošlo za rukom, a čak tri puta je prolazio u narednu, prolećnu rundu. Već je osvojio prvi trofej ove sezone, Super kup Bugarske, a u pripremnom periodu samo jednom nije pobedio. Videoton, odnosno MOL Vidi kako glasi novo ime slavnog mađarskog kluba, jedva je prošao prvo kolo kvalifikacija, iako mu je rival bio luksemburški Didelanž. Glavni igrači su mu Danko Lazović i Marko Šćepović, dok Bugari u svojim redovima imaju čak devetoricu Brazilaca.

AJAKS – ŠTURM 1&3+

Slavni holandski klub je veliki favorit protiv Šturma, koji je do drugog mesta u Austriji stigao jer je Salcburg bio mnogo bolji, a svi ostali previše slabi. Šturm je promenio dosta igrača ovog leta, ali zvučnih pojačanja nije bilo. Sa druge strane, Ajaks je debelo odrešio kesu, pa su silni milioni otišli Mančester Junajtedu, Sautemptonu, Mehelenu, Utrehtu i Midtilendu za slobodu Blinda, Tadića, Bandea, Labjada i Kristensena.