Ostoja Mijailović zvanično je kandidat i glavni favorit da preuzme mesto predsednika KK Partizan. Čačanski biznismen je na današnjoj sednici Skupštine kluba tražio da se izmeni Statut kako bi sastavio novi Upravni odbor, otkrivši da je dobio jednoglasnu podršku, ali da će biti izabran tek kada se usvoji njegov zahtev u petak na Skupštini. Bivši član UO FK Partizan svestan je da su pred njim velike obaveze.

– Nisam Partizan, nisam ni ceo Upravni odbor, niti mašinovođa, već sam deo tima. Potreban je nov sistem. Ne živi se od istorije, mora da se gleda napred – istakao je Mijailović, koji nije želeo da komentariše prozivke iz fudbalske sekcije.

On ne smatra da je problem to što je ujedno aktuelni poslanik u Skupštini Srbije.

– Nijedan zakon ne definiše da li neko može da bude u klubu i parlamentu, imamo ljude koji su predsednici klubova, saveza. Ovo nije hir, imam podršku partizanovaca – zaključio je Mijailović.

Kandidat za prvog čoveka KK Partizan dodao je i da moraju da se isplate zaostale zarade igračima i stručnom štabu.

– Ne možemo više da trošimo nego što zarađujemo. Situacija je najgora u istoriji kluba, ali biće novca ako pravilno budemo radili. Imamo nekoliko spremnih ugovora za sponzorstvo. Ne dolazim da bih zaradio, stekao sam dosta preko svojih firmi – kazao je Mijailović.