Polako, ali sigurno, počinje konačan rasplet u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.  Najzanimljivije jeu grupi A gde tri tima vode veliku borbu. Umesto laka tri boda Francuska je osvojila samo bod protiv Luksemburga (0:0), Švedska je bila ubedljiva u Belorusiji (4:0), dok je Holandija bila bolja od Bugarske sa 3:1.

Dva kola pre kraja Francuzi imaju 17 bodova, Šveđani 16, a Holanđani tri manje. U poslednjem kolu, 10. oktobra će upravo snage odmeriti Holandija i Švedska.

Kada se radi o grupi B jedino pitanje je ko će direktno u Rusiju, a ko će morati da ide kroz baraž. Švajcarska je bila siguran u Letoniji (3:0) i zadržala tri boda prednosti u odnosu na Portugaliju koja je golom Andrea Silve slavila u Mađarskoj (1:0). Te dve selekcije će takođe igrati u poslednjem kolu 10. oktobra.

U grupi H je sve rešeno kada je direktan prolazak u pitanju, Belgijanci ideu direktno u Rusiju i pridružili su se domaćinu, Brazilu, Iranu, Japanu i Meksiku.

Belgija je pobedila Grčku u Atini sa 2:1 i imaju 22 boda, osam više od prvih pratilaca. Bosna i Hercegovina je pobedila Gibraltar i nalazi se na drugoj poziciji sa 14 bodova, dok bod manje imaju Grci.

Grčka u preostala dva kola gostuje na Kipru i dočekuje Gibraltar, dok BiH igra kod kuće sa Belgijom, pa u gostima sa Estonijom.

Biće veoma zanimljivih mečeva u oktobru…

REZULTATI:
Hrvatska-tzv.Kosovo 1:0
Belorusija-Švedska 0:4
Estonija-Kipar 1:0
Farska Ostrva-Andora 1:0
Holandija-Bugarska 3:1
Francuska-Luksemburg 0:0
Gibraltar-BiH 0:4
Grčka-Belgija 1:2
Mađarska-Portugalija 0:1
Letonija-Švajcarska 0:3

Novosti.rs