Usled svih dešavanja na relaciji FIBA/Evroliga selektor Srbije Aleksandar Đorđević je objavio širi spisak od čak 35 košarkaša za predstojeće mečeve kvalifikacija za SP u Kini.

Zvanično skraćenje spiska za mečeve sa Austrijom i Gruzijom će biti 6. novembra, dok se do 21. novembra neće znati na koga će Đorđević moći da računa.

Na konferenciji za medije u Kući košarke je tome pričao asistent selektora Jovica Antonić.

– Ovo je specifična situacija, biće dosta novih igrača. Napravili smo spisak od 35 imena da bismo se obezbedili od svih stvari vezanih za povrede, sukob Evorlige i FIBA. Spisak od 24 imena će biti 6. novembra i blizu smo. Bio sam kod Đorđevića u Minhenu i praktično smo “zatvorili” spisak, a onda se šest sati kasnije dogodila povreda Lučića. Sve će biti poznato u narednih nekoliko dana – kaže Antonić.

Osvrnuo se na same igrače.

– Tačno do 21. novembra, pred start treninga i priprema za mečeve sa Austrijom i Gruzijom, nećemo znati ko će nam se pojaviti. U ovom trenutku bi trebalo da dođu dvojica iz Bajerna (Jović i Mačvan), Birčević, od ekipe koja je bila na Evrobasketu. Raduljica iz Kine dolazi sigurno, jer tamo imaju kvalifikacije u svojoj grupi.

Na spisku će se naći i igrači iz Evrolige.

– Imamo 14 košarkaša na spisku od 35 koji igraju u Evroligi. Videćemo ko će moći da nam se priključi. Selektor je u stalnoj komunikaciji sa igrčaima i oni nemaju nikakvu dilemu o tome da li hoće da igraju. Momci iz evroligaških timova su dovedeni u situaciju koju ne mogu da reše. Klubovi će biti ti koji će doneti rešenje zajedno sa vodećim organima, a kakvo će biti, ostaje da se vidi. Nadamo se da će naći rešenje – zaključio je Antonić.

Novosti.rs