Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo je radio u Portu, Interu, Čelsiju i Realu, vodio je brojne svetske zvezde, ali od svih tih asova izdvojio je Nemanju Matića. Portugalac je u intervjuu za „Sandej tajms“ našem vezisti uputio komplimente kakvi se retko daju.

– Mislim da nisam trenirao boljeg momka od Matića – istakao je Murinjo. – A jedan od momenata obeležio nas je zauvek. Dok smo bili u Čelsiju, uveo sam ga u igru na jednoj utakmici, a zatim ga zamenio. Mediji su posle toga tražili krv, ili moju ili njegovu. Nemanja je bio baš tužan, a ni meni nije bilo lako.

Pročitajte još PLjUŠTE POHVALE ZA MATIĆA: Ni Murinjo nije verovao

U takvim situacijama, igrač i trener obično zarate, međutim, u ovom slučaju bilo je potpuno drugačije.

– Dan posle toga Matić je došao kod mene i rekao mi kako je nesrećan zato što je zamenjen, ali je priznao da je sam kriv, jer nije igrao onako kako ume. Poručio sam mu da nema veze i da idemo dalje. Ali to „dalje“ nije bilo u Čelsiju, jer sam brzo otišao.Ovog leta Murinjo je doveo Nemanju u Junjated za 45 miliona evra, i saradnja funkcioniše besprekorno. Štaviše, trofejni trener je rekao pre nekoliko dana da Srbin sada vredi 75 miliona, posle svih velikih transfera u poslednje vreme i pomerenja na tržištu (Nejmar, Dembele…).

Pročitajte još Murinjo: Matić bi danas koštao 75 miliona evra zbog Nejmara

– Matić je moj čovek. Taj veliki momak je ponovo kod mene, još zreliji nego što je bio – rekao je Portugalac.

TRI POBEDE I REMI
MANČESTER junajted sa Matićem i Murinjom ove sezone nije poražen u Premijer ligi. U prva četiri kola „đavoli“ su zabeležili tri pobede i remi, tako da dele prvo mesto sa gradskim rivalom Mančester sitijem.

Novosti.rs