Hrvatski fudbalski klub Rijeka kažnjen je sa zatvaranjem severne tribine stadiona protiv atinskog AEK-a u Ligi Evrope zbog ispada navijača i skandiranja „Ubij Srbina“ i „Ko ne skače pravoslavac je“.

Kako je saopšteno na sajtu kluba, Rijeka je sankcionisana i sa 21.000 evra zbog rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike i loše organizacije revanš meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Olimpijakosa na Rujevici.

“ Prema naknadnoj prijavi, dostavljenoj delegatu od strane partnera UEFA-a, zbog diskriminacionog skandiranja dela navijača na severnoj tribini (kako stoji u izveštaju „Gazi, gazi, gazi cigane“, „Ko ne skače pravoslavac je“ i „Ubij Srbina“), Rijeka je kažnjena zatvaranjem severne tribine na sledećoj međunarodnoj utakmici.

Sva navedena nedolična skandiranja su dokumentirana audio-video zapisom i dostavljena disciplinskim telima UEFA-a“, navode iz Rijeke.

Iz Rijeke su naglasili da su se žalili na odluku UEFA, iako neće pustiti u prodaju karte za severnu tribinu za duel sa AEK-om 14. septembra.

Novosti.rs