SUKOBIO SE SA DŽONIJEM I - NESTAO? Nemanja Arsenović Arsa (38) poslednji put viđen prošlog leta u Španiji

E. H.

16. 05. 2024. u 17:06

BEOGRAĐANIN i navijač Crvene zvezde Nemanja Arsenović Arsa (38) poslednji put je viđen prošlog leta u Španiji - nezvanično saznaju "Novosti".

СУКОБИО СЕ СА ЏОНИЈЕМ И - НЕСТАО? Немања Арсеновић Арса (38) последњи пут виђен прошлог лета у Шпанији

Foto: Novosti

On je iz Portugalije prešao u susednu državu i od tada mu se gubi trag. Operativni podaci nagoveštavaju da bi sa njegovim nestankom veze mogao da ima Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, sa kojim je bio u sukobu.

I portugalska policija, koja je u kontaktu sa majkom nestalog Arsenovića, navela je da se "dogodio sukob između dve beogradske grupe" i da je u jednoj ekipi bio njen sin. Portugalci su istakli da "sumnjaju na loš ishod".

Prema operativnim saznanjima srpske, ali i bezbednosnih službi Španije, na Pirinejskom poluostrvu već izvesno vreme traje rat odbeglog Vušovića, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je počinio brojne zločine, i ekipe u kojoj je bio Arsenović. Izvor "Novosti" navodi da su se Arsenović i Vušović poznavali od rane mladosti, da su zajedno izvesno vreme provodili i na tribinama.

- Negde u to vreme je došlo i do otvorenog sukoba, pa je posle nekog nesporazuma, Arsa navodno zviznuo šamar Džoniju - navodi naš sagovornik. - To se dugo prepričavalo, a Vušović mu je zamerao i druženje sa Lazarom Vukićevićem, zbog koga je i dobio nadimak Ćopavi. On je potegao pištolj na Vukićevića, ali je Lazar bio brži i pucao mu u noge. Nije hteo da ga ubije iako je mogao. Laki je za sve njih bio mozak, Vušović, kao i Marko Miljković su bili jako ljubomorni na njega.

Foto: Novosti

Navijački putevi Arsenovića i Vušovića su se razdvojili, ali je mržnja ostala. Navodno, u sve je upletena i jedna ženska osoba iz kraja. Zbog nje su se, ističe naš izvor - "Vušović i Miljković našli na istoj strani, a na drugoj Arsa i Laki".

Prema tvrdnjama Arsenovićeve majke, koja je pokrenula potragu za njim i preko jedne društvene mreže moli ljude za pomoć, on je poslednjih godina živeo u Portugaliji. Njoj se poslednji put javio februara prošle godine, ali nije sigurna iz koje zemlje.

Inače, jedan od vođa "vračaraca" Uroš Piperski, koji slovi za najbližeg Vušovićevog saradnika, upravo je uhapšen u Portugaliji pre izvesnog vremena. Tamo je i osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog organizovanja kriminalne grupe, koja se bavila krijumčarenjem narkotika. Osuđen je i za iznudu i pokušaj otmice.

Na teret tri likvidacije

JAVNO tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK) podiglo je optužnicu u Srbiji protiv "vračaraca", a prva dvojica okrivljenih su upravo Vušović i Piperski. Pored njih, kao neko ko izdaje naloge, na optužnici se našao i odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer. Srpsko tužilaštvo ih tereti da su organizovali kriminalnu grupu za trgovinu narkoticima, ali i ubili troje ljudi, a pokušali da usmrte još njih šest. Na teret im se stavljaju likvidacije Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, kao i pokušaji ubistva Lazara Vukićevića (kasnije ga, prema optužnici, ubili pripadnici Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe), Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runje, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)