NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

IZVADIO SAM NOŽ I MAHAO NJIME: Optužni za ubistvo Alekandra Tatalovića u Rakovici dopunio odbranu

S. J. M.

20. 05. 2024. u 17:45

PROMENILO se Sudsko veće, pa je suđenje Damjanu Gvozdenoviću (21) za ubistvo Aleksandra Tatalovića (21) 23. 2. 2022. godine u Rakovici danas počelo ispočetka. Novo veće je prihvatilo predlog odbrane da ponovo saslušaju Andreu Smolović, bivšu Gvozdenovićevu devojku, koja je tada započela vezu sa Tatalovićem i njenog druga Uroša Ristića, zbog principa neposrednosti, pošto ima razlika u njihovim iskazima o događaju od te večeri. Oni će biti pozvani za sledeći pretres.

ИЗВАДИО САМ НОЖ И МАХАО ЊИМЕ: Оптужни за убиство Алекандра Таталовића у Раковици допунио одбрану

Foto: Fejsbuk

Predsedavajući sudija Živko Jevđenijević imao je danas dodatna pitanja za okrivljenog Gvozdenovića, pa je okrivljeni rekao da je sa Andreom raskinuo početkom januara 2022. godine i od tada nisu imali nikakav kontakt, osim što joj je čestitao rođendan porukom 31. januara. Kazao je da nije ni znao da je ona ušla u vezu sa nekim.

- Te noći sam je zvao više puta i ćutao, jer sam bio pijan. Onda mi se javio nepoznati momak i rekao da će mi polomiti glavu, ako je opet pozovem i da ću imati problem. Pitao sam ga kakav, a on je rekao, da će doći da mi objasni i rekao sam da dođu iza zgrade. Andrea, inače, živi u mojoj zgradi. Čekao sam ih, a onda sam posle nekoliko minuta otišao do stana, da potražim brata, jer mi je taj momak rekao u množini da stižu. Po brata sam išao da mi pruži sigurnost i zaštitu. U stanu nije bilo nikoga, ušao sam u kuhinju da pokvasim usta vodom, video nož i uzeo ga iz straha za svoju bezbednost, jer mi je prećeno u tom telefonskom razgovoru - ispričao je Gvozdenović.

On je rekao da brata nije zvao telefonom, jer je pomislio da je negde otišao. Izašao je opet iza zgrade, kada su se pojavili Andrea, Aleksandar i Uroš Ristić.

- Bili su na deset, 15 metara od mene i ja sam se okrenuo da vidim ima li koga iza mene i kada sam vratio pogled, pokojni Aleksandar je bio ispred mene i odmah me udario pesnicom u glavu u levu slepočnicu. Izvadio sam nož iz džepa jakne i krenuo da mašem njime. To je jedino čega se sećam. Sledeće je da sam bio na betonskoj stazi sa njim. Ja sam bio sklupčan, a neko me je udarao pesnicama po glavi, ne znam ko. To je trajalo možda sekund, možda pet sekundi. Udarci su prestali i ja sam krenuo da bežim. Sve mi je bilo kao kroz maglu. Nikoga nisam video - kazao je okrivljeni, navodeći da je kasnije video da ima dve čvoruge na potiljku.

On je rekao i da nije video gde su bili Andrea i Uroš, kojeg zna iz naselja, ali ga tada nije prepoznao, kada mu je Aleksandar prišao, niti je čuo da Andrea nešto govori.

Na pitanje punomoćnika Tatalovićeve majke, da li je pomislio da se ne vraća iza zgrade, kada u stanu nije pronašao brata, Damjan je odgovorio da je bio pijan, da ništa nije razmišljao, i da jeste sve ovo se ne bi desilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo