Kapiten brazilskog prvoligaša Botafoga, Džeferson, preživeo je pravi horor u ponedeljak, kada su ga dok je išao na trening presreli pljačkaši i oteli mu automobil, uz pretnje oružjem.

Nekadašnji reprezentativac Brazila je stao na semaforu, kada su pljačkaši stali pored njega, istrčali iz kola sa pištoljima, isterali ga, i odvezli se.

Pored skupocenog automobila Džeferson je ostao bez svega što je u tom trenutku imao kod sebe od novca i nakita.

Pročitajte još: Nikolić dao 24 gola u SAD, četvrti put najbolji strelac lige

„Bio sam samo još jedna žrtva nasilja u našem gradu. Krenuo sam u trening centar kada su me okružili naoružani ljudi u nameri da mi oduzmu auto. Hvala bogu da sam ostao smiren u tim trenucima i da nisam morao da trpim nikakvo nasilje. Ovo je tužna situacija za sve nas koji živimo u Rio de Žaneiru. Nadam se da se slične stvari neće ponoviti drugim ljudima“, rekao je Džeferson.

Policija je ubrzo pronašla njegov džip u Inhaumi, takođe severnom delu Rio de Žaneira, i on je već u popodnevnim satima vraćen vlasniku.

Pročitajte još: Muslin i Ivanović glasali za Ronalda i Zidana

Tokom karijere 35-godišnji golman je branio za turske klubove Trabzonspor i Konjasport, a za reprezentaciju Brazila branio 22 puta. U Botafogu je od 2009.godine.

Novosti.rs