VEĆA KONSOLIDACIJA: Makron ne odbacuje prodaju francuskih banaka evropskim rivalima

Tanjug

13. 05. 2024. u 22:39

PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron smatra da evropski bankarski sektor treba da prođe kroz "veću konsolidaciju", čak i ako to znači da će jednu od glavnih francuskih banaka kupiti evropski rivali.

ВЕЋА КОНСОЛИДАЦИЈА: Макрон не одбацује продају француских банака европским ривалима

Foto: Profimedia

Makron već duže vreme zagovara uniju evropskih kapitalnih tržišta, tvrdeći da trenutna fragmentacija bankarskog sektora regije koči rast bloka, navodi Rojters. Na pitanje Blumberga, da li bi bio voljan da dopusti prodaju francuske Sosijete ženeral španskom Santanderu, Makron je rekao:

- Ako ste Evropljani znači da vam je potrebna konsolidacija u maniru Evropljana.

On je, takođe, dodao ''da ne bi bio srećan'' ako bi francuska naftna kompanija Total premestila sedište u Sjedinjene Američke Države, ali je napomenuo da su to zasad samo glasine.

Makronovi komentari došli su istog dana kada je pozdravio brojne svetske izvršne direktore na godišnjem samitu "Izaberite Francusku" u Versajskoj palati. Oni su obećali da će investirati ukupno 15 milijardi evra u francusku ekonomiju, što je rekordna suma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)