"U TOME SMO USPELI": Mali saopštio važne podatke - Borili smo se za povećanje plata i penzija za bolji životni standard građana (VIDEO)

Novosti online

04. 03. 2024. u 11:35

MINISTAR finansija Siniša Mali učesnik je Biznis foruma na Kopaoniku, gde je istakao kako su već i tokom prošle godine realni iznosi plata i penzija znatno porasli, ali i da će njihov planirani rast do 2025. biti ostvaren.

У ТОМЕ СМО УСПЕЛИ: Мали саопштио важне податке - Борили смо се за повећање плата и пензија за бољи животни стандард грађана (ВИДЕО)

Foto: Novosti

- Kroz program "Srbija 2025" plate će biti 2025. godine u decembru preko 1.000 evra... Tu nema ništa sporno. Ali ono što je posebno važno za mene jeste da su plate u realnom iznosu prošle godine bile 2,4% u plusu. Penzije su prošle godine bile 8,7% u plusu. U realnom iznosu smo se borili za povećanje penzija preko 50% svake dve godine, za povećanje plata, samo da bismo održali ili malo povećali životni standard građana Srbije u odnosu na visoku inflaciju i to je veoma važno. U tome smo uspeli. To pokazuje na koji način i veoma odgovorno vodimo računa o svemu kada je ekonomija u pitanju - rekao je Mali.

Ministar je dodao i to da minimalne zarade rastu.

BONUS VIDEO: KAKO N1 ŠTITI KOLEGE: Kažu da nasilje cveta u društvu jer neko ne odgovara na njihova pitanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku