Kao dečica na livadi, zvezde PSŽ Nejmar i Edinson Kavani dvaput su se pred punim „Parkom prinčeva“ sukobili oko toga ko će izvesti prekid. „Sveci“ su protiv Liona (2:0) došli do šeste pobede u isto toliko mečeva francuskog prvenstva, ali Brazilcu i Urugvajcu je, izgleda, bilo bitnije koji će od njih dvojice da zatrese mrežu.

Do prve svađe je došlo u 57. minutu, a rešena je tako što se u sve upleo Dani Alveš, koji je oteo loptu Kavaniju i dao je u ruke zemljaku Nejmaru da izvede slobodan udarac. U samom finišu utakmice, došlo je do reprize, ali „pobednik“ je bio iskusniji centarfor, koji je od 2013. godine u klubu. Kada je dosuđen jedanaesterac, Kavani je bio neumoljiv, i nije popustio pred pritiskom doskorašnjeg fudbalera Barselone. Nejmar je bio uporan, objašnjavao je saigraču zašto treba da mu prepusti šutiranje, ali bez efekta. Sve to kao da je poremetilo koncentraciju Kavaniju, koji je promašio penal, kao i Nejmar slobodnjak pola sata ranije.

– Ako ubuduće ne budu mogli da se dogovore, ja ću donositi odluke ko šutira – rekao je trener PSŽ Unaj Emeri. – Generalno, ja prepuštam da se fudbaleri na terenu džentlmenski sporazumeju oko takvih stvari. I imam poverenje i u Kavanija i u Nejmara. Verujem da više neće biti problema oko ovakvih stvari.

Da nešto ne štima u odnosima između dvojice špiceva, u neku ruku je potvrdila i statistika. U duelu sa Lionom, najskuplji fudbaler planete je uputio samo dva dodavanja Kavaniju, a ovaj njemu nijedno.

Zasad se ove varnice još nisu razbuktale. Ipak, Emeri bi morao brzo da ih ugasi, jer posle meča za vikend sa Monpeljeom, PSŽ igra derbi u Ligi šampiona sa Bajernom.

ALVEŠ: HTEO SAM I JA DA IZVEDEM

MADA se jasno na snimku videlo da je Alveš odmah stavio loptu u ruke Nejmaru, čim je „ukrao“ Kavaniju, iskusni desni bek je medijima plasirao sasvim drugu priču.

– Uzeo sam loptu, jer sam ja hteo da izvedem slobodan udarac. Međutim, onda je Nejmar uzeo i ja tu ništa nisam mogao – nevešto je objasnio Alveš.

Novosti.rs