"DEČJI SVET JE VEĆI OD EKRANA": Tribina Telekoma Srbije održana je u Velikoj kongresnoj sali Sava centra (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 05. 2024. u 12:34

TRIBINA u okviru nove kampanje Telekoma Srbija „Dečji svet je veći od ekrana“ koja se organizuje sa ciljem da se podigne svest javnosti o uticaju prerane i prekomerne upotrebe digitalnih uređaja na decu u ranom razvoju održana je u Velikoj kongresnoj sali Sava centra u nedelju.

ДЕЧЈИ СВЕТ ЈЕ ВЕЋИ ОД ЕКРАНА: Трибина Телекома Србије одржана је у Великој конгресној сали Сава центра (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Ovom prilikom se oglasio i direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić koji je istakao da će takve tribine nastaviti da se organizuju u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

- To je jedna od najaktuelnijih tema i o njoj se dosta diskutuje u poslednjih nekoliko godina i smatrali smo da mi kao telekomunikacioni operator u Srbiji koji ima najviše mobilnih korisnika treba da budemo pokretači ovakve inicijative -  rekao je Lučić.

Naveo je da u cilju podizanja svesti o upotrebi novih tehnologija kod najmlađih postoje dva strateška plana - da svake godine bude sve više kampanja posvećenih deci, kao i da se proširi svest o pravilnom korišćenju novih digitalnih tehnologija kod najmlađih.

Na tribini koja je posvećena edukaciji ove važne teme govorio je i Dr Ranko Rajović, šef Katedre za neuronauke u vaspitanju i obrazovanju, Pedagoškog fakulteta Kopar.

Pored njega, učestvovali su i master logoped Marijana Mirković, Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju „Prof. dr Cvetko Brajović“, Doc. dr Bojana Drljan, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Odeljenja za logopediju ka i Moderatorka Dolores Milošev Erdeg, novinarka i autorka porodičnog podkasta „Zdrava priča sa Dolores“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

(UŽIVO) PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za