VOZAČI, DANAS SE PRIPREMITE ZA NEVIĐENI KOLAPS: Prvi radni dan posle praznika, kiša, radovi i važna poseta donose haos na beogradske ulice

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

07. 05. 2024. u 08:48

ŠEST dana smo se odmarali, a čak i oni koji su bili na radnim zadacima uživali su u gradu u kome nije bilo gužve, haosa i nervoze. Osvanuo je, međutim, prvi radni dan.

ВОЗАЧИ, ДАНАС СЕ ПРИПРЕМИТЕ ЗА НЕВИЂЕНИ КОЛАПС: Први радни дан после празника, киша, радови и важна посета доносе хаос на београдске улице

Foto: D. Balšić

Osim uobičajenih gužvi i vanrednih zastoja očekuju nas i neki novi radovi koji počinju posle praznika, ali i pogoršanje vremena koje će danas po podne i u narednim danima doneti pljuskove s grmljavinom.

Takođe, danas i sutra je na rasporedu i poseta kineskog predsednika Si Đinpinga pa će građani morati da obrate punu pažnju.

O tome kuda će sve proći kineski predsednik, naravno, podataka nema, jer kod diplomatskih poseta nije uobičajeno objavljivanje ruta i satnica iz bezbednosnih razloga. Ali budite sigurni da će u nekom delu dana biti zatvoren auto-put, Gazela, verovatno Bulevar Mihajla Pupina, a moguće i neke centralne ulice poput Nemanjine i Kneza Miloša.

Radovi u Bulevaru revolucije

Javno komunalno preduzeće "Beograd put" nastavlja sa redovnim održavanjem ulica i opštinskih puteva. Specifične intervencije planirane su u Bulevaru revolucije, od ulice Mokroluške do ulice Kninske.

D.N.

Saobraćaj će biti izmenjen u periodu od 8. do 31. maja 2024. godine. Vozačima se savetuje da koriste alternativne pravce i pridržavaju se postavljene saobraćajne signalizacije.

Zatvaranje ulica u opštini Grocka

Takođe, radovi će uticati na saobraćaj u ulicama Nikole Ribarića, Vere Dimitrijević i Momčila Radivojevića, gde će saobraćaj biti potpuno obustavljen.

Ove ulice će biti zatvorene od 8. do 17. maja 2024, sa potpunim prekidom prolaska u raskrsnici ulica Nikole Ribarića i Momčila Radivojevića.

Popravke u Ulici Vasilija Vasilijevića

Posebna pažnja se posvećuje i Ulici Vasilija Vasilijevića, gde će radovi na popravci postojećih i izradi novih javnih saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke i granitnih ploča biti u toku od 7. maja do 15. jula 2024. godine.

Javno preduzeće "Putevi Beograda" odgovorno je za ove radove, tokom kojih će saobraćaj u pomenutoj ulici biti obustavljen.

Građani se mole za strpljenje i razumevanje tokom ovih neophodnih radova, koji su usmereni na poboljšanje infrastrukture i saobraćajnih uslova u glavnom gradu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: DONACIJA JAJNIH ĆELIJA: Genetika ili materinstvo?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije