ZAVRŠEN NADZOR U BOLNICI ZBOG SMRTI BEBE U SREMSKOJ MITROVICI: Izveštaj poslan tužilaštvu, oglasilo se Ministarstvo zdravlja

Novosti online

21. 03. 2024. u 10:52

KOMISIJA za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada završila je nadzor nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica zbog smrti bebe Marice Mihajlović, a Ministarstvo zdravlja je taj izveštaj dostavilo Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

ЗАВРШЕН НАДЗОР У БОЛНИЦИ ЗБОГ СМРТИ БЕБЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Извештај послан тужилаштву, огласило се Министарство здравља

Foto: Printskrin Instagram

- Rešenjem ministarke zdravlja Danice Grujičić imenovana je Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, a u vezi sa stručnim postupanjem i ponašanja prema porodilji Marici Mihajlović. Imenovana Komisija je 4. marta 2024. godine sačinila Izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada koji je 6. 3. 2024. godine dostavljen ministarki zdravlja i u kojem je sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Izveštaj Komisije je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

- S obzirom na to da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici u predmetnom slučaju vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara M. M., zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći na štetu oštećene M. M., i da je proširena istraga i u vezi sa postupakom koji su doveli do posledica po oštećenu J. I., ne mogu se saopštavati informacije sadržane u Izveštaju Komisije zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka.

(Informer)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku