Spektakl u NBA stilu priredili su košarkaši Letonije i Slovenije u drugom četvrtfinalnom duelu. Lopta je kao od šale prolazila kroz mrežicu pa je su na kraju Dragić, Dončić i družina slavili – 103:97

Menjale su se reprezentacije u vođstvima po četvrtinama. Prva je ubedljivo pripala Slovencima, u drugoj su Letonci uzvratili i poveli, pa su u trećoj puleni Igora Kokoškova opet bili bolji, pa je sve rešavano u poslednjoj deonici.

Na dva minuta pre kraja je Porzingis pogodio svoju prvu trojku na meču i smanjio zaostatak na samo jedan poen (93:92). Tada je odgovornost preuzeo mladi Dončić, ruka mu nije zadrhtala sa linije penala, sva četiri je pogodio i bilo je jasno ko će slaviti (101:94).

Na osam sekundi pre kraja je Bertans pogodio trojku i došlo je do koškašnja između Rendolfa i Porzingisa, sudije su podelile tehničke greške, to su bili peti faulovi za Rendolfa, Kristapsa i Davisa Bertansa…

Na kraju, veliko slavlje Slovenije koja će u polufinalu igrati sa Španijom u četvrtak od 20.30.

Kada su košgeterski učinci u pitanju, u pobedničkom timu je Dončić pored 27 poena imao devet skokova, dok je Dragić pored 26 poena imao osam uspešnih dodavanja i šest uhvaćenih lopti. Na drugoj strani je Porzingis dao 34, ali je dao samo jednu trojku iz sedam pokušaja, Davis Bertans je dodao 23.

Novosti.rs