KATNIĆ ODBIO DA MU UGRADE KLIMU U ĆELIJU: Psihijatar ga pregleda svaki dan

V.N.

15. 05. 2024. u 15:28

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić više puta je odbio da bude upućen u Klinički centar Crne Gore, saopštio je ministar pravde Andrej Milović na sednici Odbora za ljudska prava i slobode.

КАТНИЋ ОДБИО ДА МУ УГРАДЕ КЛИМУ У ЋЕЛИЈУ: Психијатар га прегледа сваки дан

Foto: S. Đokić

Katnić je u pritvoru u Istražnom zatvoru Podgorica od 16. aprila ove godine.

- Od dana prijema u Istražni zatvor Podgorica odbija da uzima hranu, odnosno štrajkuje glađu. Dana 29. aprila u svojoj izjavi naveo da odbija preglede i sve zdravstvene intervencije. Dana 1. maja upućen u KCCG i pregledan od lekara specijaliste psihijatra, odbio internistički pregled, laboratorijsku dijagnostiku i hospitalno lečenje u KCCG. U izjavi od 6. maja izjavio da odbija lečenje u Kliničkom centru ali i u okviru Sektora za zdravstvenu zaštitu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Dao je izjavu da od 7. maja u 6 časova odbija da uzima vodu, od kada su, u cilju kontinuiranog praćenja zdravstvenog stanja pritvorenog Katnića, uvedena 24-časovna dežurstva zatvorskih lekara koji ga obilaze na svaka tri sata. Takođe, imenovanog svakog dana pregleda lekar psihijatar. Više puta odbio da bude upućen u KCCG - triputa, potpisao izjavu - rekao je Milović.

Inače, smešten je u jednokrevetnoj prostoriji površine 8 m2 koja se nalazi pod video-nadzorom.

- Imajući u vidu porast temperature, pritvorenom Katniću je ponuđeno i da u prostoriji bude ugrađen klima-uređaj, što je on odbio - rekao je Milović.

On je rekao da je Katnić upoznat sa svim detaljima, da mu je pritvor produžen i da Ministarstvo pravde tu više nema šta da uradi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!