КИНДЕР ПИНГВИН КОЛАЧ: Укуснији од куповног, а деца ће бити одушевљена укусом
Киндер чоколадице су популарне у целом свету, а ако волите да их једете, наш предлог је да испробате и домаће рецепте.
Киндер пингвин је чоколадица која се појавила последњих година, а ми вам доносимо супер рецепт за колач који могу да једу сви.
Састојци:
- 4 јајета
- 3 кашике какао праха
- 1 кашика кукурузног скроба
- 2 кашичице стевије
- За пуњење:
- 350 г свежег сира
- 100 мл јогурта
- 10 г желатина
- 100 мл воде
- 2 кашике чиа семенки
- било који заслађивач (3-4 капи)
Припрема:
Жуманца и беланца одвојите, па жуманца умутите. Затим им додајте просејани какао и скроб. Све лепо сједините, а затим умутите беланца са стевијом у праху. Помешајте обе смесе, па лагано сједините. Сипајте у плех обложен пек папиром, па пеците у загрејаној рерни на 180°С око 15 минута.
У посуди помешајте свеж сир, јогурт и заслађивач по жељи (3-4 капи). Добро сједините штапним миксером, а можете и у блендеру. Желатин помешајте са водом, па оставите да набубри. Затим га истопите на пари, па додајте у фил. Све лепо промешајте. На крају додајте чија семенке и опет промешајте.
Исеците кору на 2 једнака дела, па једну кору ставите у калуп. Сипајте фил преко и поравнајте, а затим ставите и другу кору. Охладите у фрижидеру пола сата и служите.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ ОД ШЕРБЕТА: Заборављен старински колач који буди сва чула
05. 04. 2024. у 10:44
"КОЛАЧ МИЛИОНЕРА": Посластица од карамеле и чоколаде која ће вас распаметити
02. 04. 2024. у 15:00
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)