НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ОБОЖАВАЋЕТЕ ЈЕ, ПОСЕБНО АКО СТЕ НА ДИЈЕТИ: Чоколадну торту без шећера, капи уља и брашна

Novosti online

02. 03. 2024. у 09:00

ЧОКОЛАДНА торта од прави се без шећера, уља и без брашна.

ОБОЖАВАЋЕТЕ ЈЕ, ПОСЕБНО АКО СТЕ НА ДИЈЕТИ: Чоколадну торту без шећера, капи уља и брашна

Фото Shutterstock

Састојци:

* 2 шоље урми, без коштица

* 6 кашика какао праха
* 2 кашичице прашка за пециво
 1/4 кашичице соли
* 3 јајета

 За чоколадну глазуру: 

* 3 кашике кокосовог уља

* 6 кашика какао праха
* 3 кашике меда

Припрема:

Загрејте рерну на 180 Ц. Обложите калуп за торту папиром за печење.

Додајте урме у миксер и мешајте док се не формира паста. Затим додајте какао и мутите миксером док се не сједине и не формира се лопта.

На крају додајте прашак за пециво, со и јаја. Мутите миксером поново док не постане глатко – око 1 минут.

Пребаците тесто у тепсију и равномерно поравнајте врх. Пеците 30–35 минута – немојте претерати. Оставите да се охлади у тепсији 10 минута, а затим пребаците на решетку да се потпуно охлади.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића