ПОСЛАСТИЦА ЗА СВА ЧУЛА! Банана ролат са белом чоколадом
КРЕМАСТ ролат, који се не пече. Лагана и укусна посластица са кексом, бананом и филом од беле чоколаде.
Састојци:
* Плазма кекс, 150 г
Фил:
* шећер, 6 кашика
* ванилин шећер, 1
* брашно, 6 кашика
* густин, 2 кашике
* млеко, 600 мл
* бела чоколада, 100 г
* банане, 3
* лимунов сок, 10 мл
* маслац, 50 г
Украшавање:
* слатка павлака, 100 мл
Припрема:
- Јаја, шећер, ванилин шећер умутимо и додамо брашно и густин. Све добро умутимо миксером и додамо млеко у смесу. Измешамо смесу да буде глатка и ставимо на шпорет.
Смесу кувамо све док се не згусне. У врућу смесу додамо маслац и белу чоколаду и оставимо да се охлади смеса. У узак и дубок плех, обложен провидном фолијом, ређамо плазма кекс умочен у млеко. Преко кекса распоредимо половину фила и у средину ставимо целе банане попрскане соком од лимуна. Преко распоредимо другу половину фила, онда опет ред плазма кекса и ставимо у фрижидер на 2-3 сата. Када се охлади, колач преврнемо на тацну и украсимо слатком павлаком и сецканим печеним орасима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАСНЕ И СОЧНЕ, ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО: Ћуфте у сочном бећар сосу
20. 02. 2024. у 11:00
СОЧНА И ЛАГАНА: Парадајз чорба, греје душу и тело, сипаћете тањир више
20. 02. 2024. у 12:00
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)