НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Са домаћим посластичарским кремом, а сигурно успевају из прве

Novosti online

17. 08. 2023. у 07:00

Принцес-крофне многима су омиљена посластица из детињства и најлепше су када се праве са старинским посластичарским кремом. Успеће вам сигурно из прве, а нестаће са стола чим их послужите.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Са домаћим посластичарским кремом, а сигурно успевају из прве

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

За тесто:

  • 250 мл воде
  • 125 мл уља
  • 2 кашике шећера
  • 150 г брашна
  • 4 јајета

За фил:

  • 800 мл млека
  • 4 жуманцета
  • 120-250 г шећера
  • 10 г ванилин шећера
  • 130 г брашна
  • 125 г маслаца

Припрема:

Воду, уље и шећер помешајте. Ставите да прокључа, па склоните са шпорета. Додајте просејано брашно и сједините жицом. Оставите да се прохлади неких 5 минута. Умутите, па додајте јаја и после сваког додавања умутите. Сипајте у шприц за колаче, а онда сипајте у плех обложен пек папиром са малим размаком. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 30 минута. Док се тесто пече никако не отварајте рерну. Када је готово, заглавите варјачу на вратим од рерне и оставите тако да се прохладе неких 10 минута.

Млеко (500 мл) ставите да се загреје, а жуманца умутите са ванилин шећером и шећером, па додајте брашно и промешајте, а онда постепено сипајте преостало млеко и сједините све. Сипајте у млеко на шпорету и кувајте, уз непрестано мешање док се не згусне. Склоните са шпорета, покријте фолијом, па оставите да се охлади на собној температури. Додајте путер собне темепратуре и умутите. Пресеците крофнице од теста напола, па у шупљину сипајте фил.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекс (22) због овога побио најближе?

"ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА" Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекс (22) због овога побио најближе?

ЈУТРО након злочина у Књажевцу, у кући у којој је Алекс Милојевић (22) из Књажевца хицима из ваздушне пушке убио свог оца (60), бабу (83) и деду (81), на затвореној капији стоји полицијска трака, а никог од рођака нема унутра...

07. 06. 2024. у 12:35 >> 13:01

УКРАЈИНА ГАЂАЛА ЛУГАНСК АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА: Више мртвих и десетине рањених - жестока реакција Москве (ФОТО/ВИДЕО)

УКРАЈИНА ГАЂАЛА ЛУГАНСК АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА: Више мртвих и десетине рањених - жестока реакција Москве (ФОТО/ВИДЕО)

МИНИСТАРСТВО одбране Русије оптужило је данас украјинску војску да је у нападу на Луганск користила пет пројектила "атакамс" које су Кијеву испоручиле САД.

07. 06. 2024. у 13:37

Коментари (0)

КАТАСТРОФАЛНЕ ВЕСТИ! Огласио се доктор који је оперисао Новака Ђоковића! Растужио је Србију