ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли

Новости онлине

01. 05. 2024. у 09:00

Нека посна салата са поврћем и макаронама буде ваш избор за данас.

ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли

Foto: Jutjub/Printskrin/Mama Buba

Састојци: 

  • 230 г макарона 
  • 1,5 штап целера 
  • 1 паприка 
  • 1 љубичасти лук 
  • 1 шаргарепа 
  • 3-4 кисела краставца 

За дресинг:

  • 3/4 шоље посне киселе павлаке
  • 1/2 шоље мајонеза
  • 1/4 шоље сока од киселих краставаца
  • 2 кашике сенфа
  • 2 кашике сирћета
  • 2 кашичице шећера
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • мало першуна 

Припрема:

Макарону скувајте, па оцедите. Затим им додајте сецкани целер, паприку, љубичасти лук, шаргарепу и кисели краставац. Промешајте. У другој посуди помешајте посну киселу павлаку, посни мајонез, сенф, сок од киселих краставаца, шећер, па посолите и побиберите. Све добро сједините, па додајте сецкани першун. Прелијте дресинг преко салате и промешајте, па оставите да одстоји минимум сат времена у фрижидеру или преко ноћи. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ДОСТА СА ЛАЖИМА! Црвена звезда објавила комплетан снимак и детаље разговора који су претходили тучи Нанели - Лазаревић! (ВИДЕО)