ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Засениће све које сте до сад пробали

Новости онлине

30. 04. 2024. у 09:00

Телећа чорба несумњиво је једно од омиљених предјела на српским трпезама.

ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Засениће све које сте до сад пробали

Foto: Shutterstock

У кафани се најчешће наручује, а чини се да је укус кафанске телеће чорбе непревазиђен. Али, на једноставан начин можете припремити укусну телећу чорбу и код куће. Телеће месо се најпре исецка и пропржи, а потом меша са динстаним поврћем.

Састојци:

  • 230 г црног лука
  • 70 г корена целера
  • 130 г пашканата
  • 120 г кромпира
  • 550 г телећег меса
  • 1 жуманце
  • 30 г павлаке
  • сецкани першун за посипање (опционо)
  • 60 мл уља
  • 30 г брашна
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • Фото: Јутјуб принтскрин

     

Припрема:

Црни лук исецкајте, а месо за телећу чорбу исеците на коцкице. У шерпу загрејте уље, па убаците црни лук и динстајте док не порумени. Додајте месо и пржите док не промени боју. Сипајте воду онолико колико је довољно да прекрије месо. Додајте со, па смањите температуру на средње нижу и оставите да се крчка 40-45 минута. Огулите кромпир, па га исецкајте на коцкице заједно са шаргарепом, пашканатом и кореном целера. Додајте поврће у шерпу, промешајте, па прелијте са око 1,5 л воде. На средњој ватри кувајте телећу чорбу око 30-35 минута. Неколико кашика чорбе помешајте са брашном постепено. Сједињене састојке вратите у шерпу. Жуманце умутите са павлаком, а потом додајте ту мешавину у телећу чорбу. Добро промешајте, па побиберите и посолите. Поспите телећу чорбу сецканим першуном и служите.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом