РИБЉИ ЋЕВАПИ: Дoбро познато јело у новом руху, јело које ће заволети и они који нису љубитељи рибе
Ово је рецепт у коме ће уживати и одрасли и деца без страха од рибљих костију.
Састојци:
- 300 г филета ослића
- 25 г проса
- 50 мл воде
- на врх кашичице белог лука у праху
- на врх кашичице соли
- на врх кашичице бибера
- 1/2 везе першуна
- презле
- уље
Припрема:
Прелити просо двапут већом количином воде. Када проври, кувати на средњој температури десетак минута, потом склонити и оставити исто толико да набубри. По потреби додати још воде да не загори. За то време иситнити рибље филете виљушком, убацити у блендер са зачинима. Када се просо охлади, убацити и њега у блендер. На крају додати презле док се не добије густа смеса за обликовање. Влажним рукама формирати ћевапе и одмах их пржити на врелом уљу док не порумене. Одлагати их на папирни убрус да упије вишак масноће.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника
ДЕЛЕГАЦИЈА Србије и заменик председавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић напустили су данас годишњи састанак представника комисија за одбрану и безбедност парламената Југоисточне Европе након што је посланик хрватског Сабора, говорећи о Савету Европе, рекла да ће Приштина бити примљена у Савет Европе што је била директна провокација упућена делегацији Србије.
12. 06. 2024. у 16:13
НАЈМАЊЕ 39 МРТВИХ У СТРАШНОЈ ТРАГЕДИЈИ: Изгорела зграда где су били смештети страни радници
НАЈМАЊЕ 49 људи је погинуло у пожару који је избио у згради у којој су смештени радници у Кувајту, јавили су државни медији у среду позивајући се на министарство унутрашњих послова.
12. 06. 2024. у 16:38
ДАО ОТКАЗ У "ГРАНДУ": Раду сам избацио, а Поповић ме питао "Шта глумиш?" Једном су ме батинаши чекали...
ГОРАН Чомор омиљен је међу публиком па и познат по свом оштром језику, те се не исплати стати му на жуљ.
11. 06. 2024. у 16:49
Коментари (0)