НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно

Новости онлине

19. 03. 2024. у 13:00

Да џигерица буде мекша и укуснија, чим је купите, прелијте је млеком и држите у фрижидеру до припреме, али не дуже од једног дана.

ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно

Фото: Јутјуб принтскрин/ Jelajelena Petrovic

Састојци:

  • 600 г свињске џигерице
  • 300 г очишћеног кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 1 главица црвеног лука
  • 4 кашике уља
  • 2-3 чена белог лука
  • везица першуна
  • 2 јајета
  • 50 г презли
  • 150 г бајатог хлеба
  • 10 г прашка за пециво
  • со, бибер и мешавина сувог зачина по укусу

Припрема:

Џигерицу оперите и просушите. Кромпир исеците на мање комаде, па га самељите заједно са џигерицом у блендеру. Добијену смесу сипајте у већу посуду. У тигању на загрејаном уљу пропржите ситно сецкани црни и црвени лук. Склоните са стране и мало прохладите. У посуду са џигерицом додајте зачине по укусу, као и ситно сецкани першун и гњечени бели лук. Додајте јаја и презле. На крају прохлађени лук, прашак за пециво и издробљени хлеб. Све лепо сједините, па оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Направите мање пљескавице, па их пржите у тигању на загрејаном уљу.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

РУСИЈА ИЗНЕНАЂЕНА: Дејан Станковић преузео Спартак, али оно што су тада урадили поједини запослени у клубу - све је запањило