НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ПРОЛЕЋЕ У ТАЊИРУ: Капама од спанаћа и свињског меса (ФОТО)

Јелена Стојковић

11. 03. 2024. у 11:00

Капама је идеалан оброк, а комбинација спанаћа, меса и пиринча представља празник за непца, али и за очи, јер уколико се послужи са салатом и киселим млеко, представља право „пролеће на тањиру“.

ПРОЛЕЋЕ У ТАЊИРУ: Капама од спанаћа и свињског меса (ФОТО)

Фото: Ј.С.

Потребно је:

  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 600 г спанаћа
  • једна шаргарепа
  • 400 г свињског или неког другог меса
  • шољица пиринча
  • кашичица алеве паприке
  • кашичица сувог зачина
  • со
  • кашика брашна
  • кисело млеко по укусу

Припрема:

Исецкати лук и пропржити га на уљу, додати бели лук. Кад благо порумени додати опран и на крупно исецкан спанаћ и једну шаргарепу исечену на колутове.

Фото: Ј.С.

 

Пошто спанаћ омекша умешати шољицу пиринча. Пропржити петнаестак минута, по потреби додати чашу воде и зачинити, а онда оставити да се крчка на тихој ватри док пиринач не омекне.

У тигању пржити месо сецкано на ситне коцкице  у мало уља.

Фото: Ј.С.

 

Полу житку масу од спанаћа пресипати у ватросталну чинију, додати испржено месо и запршку (алева парика и кашика брашна) и пећи петнаестак минута у рерни.

Фото: Ј.С.

 

Послужити преливено киселим млеком уз салату по избору.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића