СЛАНИ РОЛАТ ОД ТИКВИЦА, БЕЗ БРАШНА: Јело за све прилике, идеално за оне који реагују на глутен

Новости онлине

03. 05. 2024. у 13:00

ОВАЈ слани ролат се спрема без брашна, погодан је и за оне који су нетолерантни на глутен, а добар је и за дијете јер има мање угљених хидрата.

СЛАНИ РОЛАТ ОД ТИКВИЦА, БЕЗ БРАШНА: Јело за све прилике, идеално за оне који реагују на глутен

Foto: Jutjub/Printskrin

Генерално, свако ко воли поврће, обожаваће и ово јело.

Састојци:

  • 2 тиквице средње величине (ситно исецкане или изрендане)
  • 4 јајета
  • 2 чена белог лука (изгњечен)
  • ¼ шоље наренданог пармезана
  • ¼ шоље наренданог качкаваља 
  • 2 кашике свеже сецкане мирођије
  • 1 кашичица соли
  • 1/4 кашичице бибера
  • 250 г крем-сира
  • 250 г шунке (или неког друго деликатесног меса по избору)

Припрема: 

Укључите рерну и загрејте је на 200 степени.

Припремите и обложите плех са папиром за печење.

Оперите тиквице и ситно исецкајте или изрендајте у чинију, потом ставите у пешкир или

 крпу и покушајте да исцедите што више воде из њих. Потом их вратите у чинију.

Разбијте јаја и додајте их у тиквице. Доспите бели лук, пармезан, качкаваљ, мирођију, со и бибер и све добро промешајте.

Преспите смесу из посуде у плех и спатулом формирајте правоугаоник.

Пеците кору на 200 степени око 15 до 20 минута. Када је печена, извадите је из рерне и охладите најмање 10-15 минута.

Када се охлади, кору пажљиво премажите са крем сиром и поређајте кришке шунке.

Заролајте кору у ролат уз помоћ пек-папира и ставите га у фрижидер да се охлади око пола сата.

Ролат опционо можете да декоришете са киселом павлаком и додатним наренданим пармезаном.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом