ДОМАЋЕ БАДЕМОВО МЛЕКО: Одлична замена за право, сјајно иде уз колаче, кафе и посно је

Новости онлине

26. 04. 2024. у 15:00

Ако вам сметају производи животињског порекла, или сте веган или вегетаријанац или постите, ево решења. Биљно млеко може бити одлична замена. У наставку вам следи рецепт за млеко од бадема.

ДОМАЋЕ БАДЕМОВО МЛЕКО: Одлична замена за право, сјајно иде уз колаче, кафе и посно је

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 220 г сирових бадема (несланих, непечених)
  • 940 мл воде
  • ½ кашичице екстракта ваниле
  • Мед, шећер или заслађивач по жељи

Припрема:

Ставите бадеме у воду да преноће. Ово потапање није неопходно али ће вам олакшати припрему бадемовог млека јер ће бадеми омекшати. Процедите бадеме. Онда их самељите у блендеру са 940 мл воде, додајте екстракт ваниле и наставите са блендањем док не добијете хомогену смесу. Можете да додате мед, шећер, или заслађивач по жељи. Затим процедите течност кроз густу газу и сипајте у стаклене тегле и чувајте у фрижидеру. Ако млеко чувате у фрижидеру, може вам трајати највише 7 дана.     

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња