СОЧНЕ, УКУСНЕ И - ПОСНЕ: Пробајте лазање са спанаћем и шампињонима
ПОСНЕ лазање са спанаћем и шампињонима праве се са посним корама и посним бешамел сосом.
Шампињони су меснати, те мењају месо у овом јелу. А ево и како да направите посне лазање са спанаћем и шампињонима.
Састојци:
Посне коре за лазање
150 г свежег спанаћа
300 мл посног бешамел соса
200 мл парадајз соса
Со и бибер по укусу
Суви зачин по укусу
Уље
2 чена белог лука
1 црвени лук
Рецепт за посне лазање са спанаћем и шампињонима
За посне лазање са спанаћем и шампињонима прво испржите бели и црвени лук на уљу, а потом додајте исецкане шампињоне и динстајте док не омекшају, неких десетак минута. Додајте потом и исецкани спанаћ и динстајте док спанаћ не усахне. Док се све динста, у другој шерпи направите посни бешамел сос.
Припремите ватросталну посуду и премажите је по дну парадајз сосом, а затим ставите ред посних кора за лазање. Преко њих ставите шампињоне и спанаћ, и прелијте их бешамел сосом. Ређајте коре, фил и сос.
Када послажете све коре и фил у ватросталну, прелијте на врху парадајз сосом. Укључите рерну и загрејте је на 180 степени. Пеците лазање 35 минута, док не добије златну боју. Сервирајте и уживајте у посним лазањама са спанаћем и шампињонима.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне
25. 03. 2024. у 07:00
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)
У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.
01. 06. 2024. у 13:24
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ – ДРУГА ШАНСА ЗА МИЛИОНЕРЕ ИЛИ 15. ТИТУЛА ЗА КРАЉЕВЕ? Погледајте шта нас очекује у финалу Лиге шампиона!
Након финала Лиге Европе и Лиге конференција, ове суботе у Лондону се одржава и финале Лиге шампиона!
01. 06. 2024. у 15:00
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)