ПОСНИ ЧВАРЦИ: Праве се врло лако, а могу да парирају оригиналном српском деликатесу
Ови чварци су од комадића соје, те тако представљају и веганску и посну замену која ће вам добро доћи када желите промену у свом јеловнику.
Састојци:
- 100 г соје у комадићима
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица димљене зачинске паприке
- 2 ловорова листа
- вода
- уље за пржење
Припрема:
Сипајте воду у шерпу, ставите димљену паприку, ловоров лист и со. Када смеса прокључа, додајте сојине комадиће и кувајте 10 минута.
После тог времена процедите комадиће и оставите неколико сати у цедиљци како би изашао сав вишак течности.
Уље загрејте у тигању и на средњој ватри пржите оцеђене комадиће соје око 20 минута. Повремено промешајте и регулишите температуру, али не постоји велика бојазан да ће изгорети.
Пржене чварке извадите на убрус како би се оцедио евентуални вишак уља, додајте још соли према свом укусу и уживајте.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВИТАМИНСКИ СЛАТКИ КУПУС: Одличан ручак без меса који се лако спрема
03. 03. 2024. у 07:00
ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00
"ДАЋЕМО КОЛИКО ГОД ПАРА ТРЕБА, САМО ОСТАНИ СА НАМА" Откривен мотив троструког убиства у Књажевцу, Алекс (22) због овога побио најближе?
ЈУТРО након злочина у Књажевцу, у кући у којој је Алекс Милојевић (22) из Књажевца хицима из ваздушне пушке убио свог оца (60), бабу (83) и деду (81), на затвореној капији стоји полицијска трака, а никог од рођака нема унутра...
07. 06. 2024. у 12:35 >> 13:01
УКРАЈИНА ГАЂАЛА ЛУГАНСК АМЕРИЧКИМ РАКЕТАМА: Више мртвих и десетине рањених - жестока реакција Москве (ФОТО/ВИДЕО)
МИНИСТАРСТВО одбране Русије оптужило је данас украјинску војску да је у нападу на Луганск користила пет пројектила "атакамс" које су Кијеву испоручиле САД.
07. 06. 2024. у 13:37
КАРЛЕУША БИЛА ЗАЉУБЉЕНА У СТАРИЈЕГ КОЛЕГУ Изненадиће вас: "Није ме примећивао, за њега сам била дете"
ЈЕЛЕНА је била луда за старијим колегом.
10. 06. 2024. у 09:20
Коментари (0)