СОЧНИЈА И МЕКША: Тајна савршене баклаве крије се у овом премазу
ИСПРОБАЈТЕ овај трик, ако желите да баклава буде још укуснија.
Баклава је популаран колач који се прави од кора, ораха и на крају се прелива сирупом.
Некада је овај десерт био намењен само султанима и најбогатијем слоју друштва. У то време, ако сте знали да припремите баклаву, то је била ствар престижа.
Краљица међу слатким питама може да има и до 70 кора, све зависи од тога како је правите. Данас постоје разни рецепти за баклаву, па тако можете да је правите са воћем, као и да комбинујете две омиљене посластице и направите чизкејк баклаву.
Баклаве јесу укусне, али ако их правите са воћем, онда је потребно да користите и премаз, јер ће тако бити још укусније.
Премаз се прави од 4 јајета, 200 мл уља, 600 мл јогурта и 1 кесице прашка за пециво.
Добро сједините наведене састојке, па онда премажите сваку кору, а на сваку трећу ставите воће по избору. Баклаву припремате као и обично, само овим надевом премазујете коре.
Баклава је сочнија и мекша, а сигурно ћете уживати у сваком залогају.
(Super Žena/B 92)
БОНУС ВИДЕО
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕВО РЕЦЕПТА КОЈИ ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ У СРБИЈИ: Роловане банане са чоколадом
05. 03. 2024. у 15:00
РУЧАК ДАНА - ШКЕМБИЋИ У САФТУ: Традиционални специјалитет са југа Србије
05. 03. 2024. у 10:00
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)
У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.
01. 06. 2024. у 13:24
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ – ДРУГА ШАНСА ЗА МИЛИОНЕРЕ ИЛИ 15. ТИТУЛА ЗА КРАЉЕВЕ? Погледајте шта нас очекује у финалу Лиге шампиона!
Након финала Лиге Европе и Лиге конференција, ове суботе у Лондону се одржава и финале Лиге шампиона!
01. 06. 2024. у 15:00
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)