ПОГАЧИЦЕ ОД КОПРИВЕ СА ЧИА СЕМЕНКАМА: Здрав пролећни рецепт
Здраве погачице, а мекане и укусне.
Састојци:
- 100г врхова свеже коприве
- 150г кукурузног брашна
- 15 г зобеног брашна (или млевених овсених пахуљица)
- 1 кашика сухог квасца
- 1 кашичица хималајске соли
- 1 кашичица шећера
- 2 кашике чиа семенки
- 150мл млаке воде
- 40мл маслиновог уља
- 10 кашика јогурта
- 3 кашике свежег крављег
Припрема:
Уберите листове свеже коприве (не заборавите користити рукавице приликом брања). Коприву оперите под млазом и кувајте је у врелој води 5 минута.
Кувану коприву оцедите, охладите и ситно нарежите.
У већој посуди помешајте суве састојке, додајте течне, сир и насецкану коприву па умесите тесто. Добићете врло мекано тесто.
Пустите да тесто одстоји пола сата прекривено крпом.
Тесто вадите кашиком и мокрим длановима обликујте мало веће куглице, а затим их спљоштите у облику круга. Тако добијене погачице стављајте на масни папир у тепсију. Сваку погачицу премажите водом и посипајте семенкама.
Ставите у рерну загрејану на 180 степени око 20 минута.
Извадите из рерне, мало охладите и послужите!
Погачице можете послужити уз неки укусни и здрави намаз или уз кефир и јогурт.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)