НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА, БИЋЕ СВЕЖ И НЕКОЛИКО ДАНА: Хлеб са чиа семенкама и ланом, као измишљен за савршено јутро

Novosti online

07. 03. 2024. у 07:00

ЗДРАВ и феноменалног укуса, правићете стално.

ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА, БИЋЕ СВЕЖ И НЕКОЛИКО ДАНА: Хлеб са чиа семенкама и ланом, као измишљен за савршено јутро

Фото Shutterstock

Састојци:

* 400 г интегралног брашна

* 150 г спелтиног брашна
* 100 г хељдиног брашна
* 2 кашике уља
* 600 мл воде
* 1 кашика чиа семена
* 2 кашике млевеног ланеног семена
* по 2 кашике семенки сунцокрета
* 1 кашика соли

 Додатно: 

* 1 кашика соде бикарбоне

* 1 кашика лимуновог сока

Припрема:

У једну посуду ставите интегрално, спелтино и хељдино брашно, додајте со, чиа семенке, семенке сусама, уље и 500 мл воде. Месите смесу варјачом, треба да буде житка.

Испашће течнија због желатинатости чиа семенки које упијају воду. Оставите смесу у фрижидеру пар сати па помешајте соду бикарбону и сок од лимуна.

Преручите смесу у плех обложен папиром за печење. Поспите сусамом. Пеците најмање 30 минута у рерни загрејаној на 200 до 220 степени.

Хлеб је печен када се буде одвајао од папира, извадите га из рерне, склоните папир и оставите да се охлади.

Сеците охлађен хлеб и служите. 👌

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ШОКИРАО ФРАНЦУСКЕ ПЕНЗИОНЕРЕ: Ево шта је Новак урадио после меча који је завршио у три ујутру (ВИДЕО)