ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати

Новости онлине

26. 04. 2024. у 17:00

Идеалне за време Великог ускршњег поста, свечану и славску трпезу, или за обичне дане, када вам се једе нешто слатко.

ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 мл воде
  • 100 мл уља
  • 180 г брашна
  • ½ кесице прашка за пециво
  • 4 банане
  • За фил:
  • 50 г пудинга од чоколаде
  • 250 мл сојиног или бадемовог млека
  • 75 г маргарина
  • За украшавање:
  • посни шлаг

Припрема:

Ставите уље и воду да прокључају, па додајте брашно, прашак за пециво и мешајте док се маса не сједини. Добијено тесто треба да буде компактно. Смесу преспите у другу посуду, у њу додајте пасирану банану и све умутите миксером док се не сједини. Потом направите крофнице и пеците их на 180°С око 40 минута. Крем: Пудинг скувајте у 250 мл млека и оставите да се охлади. Посебно умутите маргарин и сједините га с охлађеним пудингом. Добијеним кремом филујте крофнице. Сеците крофнице напола па их филујте добијеним кремом, преко нанесите посни шлаг и на крају ставите другу половину крофнице. Поспите их шећером у праху.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОВЛАЧИ СЕ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИДА 19: Може да изазове ретке и опасне нуспојаве

ПОВЛАЧИ СЕ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИДА 19: "Може да изазове ретке и опасне нуспојаве"

БРИТАНСКО-шведска фармацеутска компанија Астразенека саопштила је да повлачи своју вакцину против ковида 19 неколико месеци након што је на лондонском суду признала да ова вакцина може да изазове ретке и опасне нуспојаве.

08. 05. 2024. у 08:41

МАКРОНУ СЕ ОВЕ РЕЧИ НЕЋЕ ДОПАСТИ: Бићете збрисани са лица земље ако пошаљете трупе у Украјину...

МАКРОНУ СЕ ОВЕ РЕЧИ НЕЋЕ ДОПАСТИ: "Бићете збрисани са лица земље ако пошаљете трупе у Украјину..."

АКО Француска буде послала трупе у Украјину, Русија ће их уништити и погодити француске циљеве у Румунији, рекао је бивши обавештајац Војске САД Скот Ритер током интервјуа за Јутјуб канал "Џаџинг фридом".

08. 05. 2024. у 08:29

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)