НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ЗДРАВИ СЛАТКИШ КОЈИ ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ, ПРАВИЋЕТЕ ГА СТАЛНО: Печене јабуке са циметом

Novosti online

12. 02. 2024. у 13:00

АКО желите да направите нешто слатко, ево предлога за вас. Направите печене јабуке, готове су зачас, а нестаће са стола одмах.

ЗДРАВИ СЛАТКИШ КОЈИ ОСВАЈА НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ, ПРАВИЋЕТЕ ГА СТАЛНО: Печене јабуке са циметом

Фото Shutterstock

Потребно:

* 6 накиселих јабука

* 12 кашике шећера
* 1,5 кашика цимета
* 2 кашике ситно сецканих ораха
* 2 кашике меда
* 30 г маргарина
 

Припрема:

Огулите јабуке па их преполовите и извадите семенке. У плех обложен папиром за печење наређајте јабуке. Помешајте заједно цимет и шећер па поспите преко јабука, па поспите сецкане орахе и прелијте мед. Додајте листиће маргарина преко јабука. Пеците 10 минута у загрејаној рерни, на 200 степени, покривено алу-фолијом. Скините фолију са омекшалих јабука па допеците још неколико минута.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића