НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нема зимнице без њих, а ово је савршен и брз рецепт који ама баш никад не омане

Novosti online

04. 10. 2023. у 12:48

СТВАРНО би била штета не направити неколико тегли краставчића за зиму, када се овако лако и брзо спремају.

КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нема зимнице без њих, а ово је савршен и брз рецепт који ама баш никад не омане

Фото: Профимедиа

Састојци:

краставци

со
шећер
сирће
бибер у зрну
свежа мирођија
листићи ловора

Припрема:

1. Краставце опрати и избоцкати на неколико места.

2. У теглу ставити струк свеже мирођије и поређати краставце. На њих ставити кашичицу соли, 2 кашике шећера, 7 кашика сирћета, 4-5 зрна црна бибера, лист ловора и тегле допунити до врха прокуваном хладном водом. Затворити их, мало их промућкати и поређати у плех.

Фото: Shutterstock

3. Плех с теглама ставити у рерну загрејану на 100 степени, грејати 15 минута, искључити рерну и оставити да се тегле у њој охладе. После 15 дана краставци се могу конзумирати.

4.  Од 3 кг ситнијих краставаца добићете девет тегли од 7 дл. Ако су краставци крупнији, стављати их у дупло већу теглу и удвостручити количину састојака.

(Стил Курир)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ – ДРУГА ШАНСА ЗА МИЛИОНЕРЕ ИЛИ 15. ТИТУЛА ЗА КРАЉЕВЕ? Погледајте шта нас очекује у финалу Лиге шампиона!